Viikonloppuna selailin Hesarin sivuja. Artikkeli siitä, mikä tappaa naisia hätkähdytti.

Mieleen juolahti uudessa KG-lehdessä näkemäni mainos webbisivustosta www.punainen.fi.

PuNainen-kampanja on osa Suomen Sydänliiton NaisenSydän-ohjelmaa. PuNainen on suunnattu erityisesti ruuhkavuosiaan eläville 30-45 -vuotiaille naisille, joilla perhe, lapset, koti, työ, ura, ystävät ja harrastukset kilapailevat ajasta, huomiosta ja energiasta. Sydämen terveys ei usein vielä tässä elämänvaiheessa huoleta.

Naisilla vaara sairastua sepelvaltimotauteihin kasvaa stressin, masennuksen ja huonon fyysisen kunnon seurauksena. Oikeilla elämäntapavalinnoilla sairastumisvaaraa voi vähentää jopa 80 prosenttia. Tunnetko sinä, ettet hallitse elämääsi? Määrääkö elämääsi jokin ulkoinen asia tai henkilö? Onko sinulle aina kiire? Jos vastasit 'Kyllä', sinun on aika tehdä PuNainen elämänmuutos. Älä odota iän karttumista tai oireiden ilmestymistä. Tee oma PuNainen Tekosi sydämesi terveyden hyväksi.

 

Sivustolta löysin Becel:in tekemän testin  Mikä on sydämesi ikä?

Ja tuloksia tässä:

Sydämesi ikä on korkeampi verrattuna varsinaiseen ikääsi. Liikapaino lisää diabeteksen, sydän- ja verisuonisairauksien kohonneen verenpaineen riskiä. Muista, että jo 5-10% painonpudotus voi merkitsevästi alentaa sairastumisriskiä sekä sydämesi ikää. 

 

Hiemanko alkoi ahdistaa...

Juuri olen sen -10% pudottanut painostani, lisännyt liikuntaa jne. Jospa tämä vähän motivoisi eteenpäin...