Kiloklubin sivuilla Patrik Borg kirjoittaa Nutrilettista ja muista tuotteista näin:

Jättäisin nämä valmisteet kyllä siihen mihin ne on indikoitukin - eli kuten sanottua niin silloin kun tarvitaan nopeita painonlaskuja ennen leikkauksia tms. VLCD:n käytössä turvallinen lähtöoletus on, että kaikki niillä laihtuvat ja nopeasti (ja siksi niitä käytetään) mutta painonlasku tulee takaisin - tutkimuksissakin sen näkee. Ja syy on tietysti siinä, ettei niiden käyttö opeta ollenkaan uudenlaista syömistä.

Toki voi ajatella, että paino ei nousisi jos VLCD:n jälkeen aletaan syömään uudella tavalla tai ei syödä niin paljoa. Teoriassa kaunis ajatus johon on joskus uskottukin, mutta käytäntö ja tutkimukset osoittavat ettei teoria toimi oikein kenelläkään käytännössä kun tarkoittaisi että ne elämäntavat pitäisi olla yhtäkkiä kunnossa kun VLCD loppuu - jos ja kun ei ole niin paino lähtee heti nousuun. Ja sitä estääkseen moni pyrkii syömään vähemmän - mikä hiljalleen johtaa siihen, että syödään hallitsemattomasti tosi paljon ja...

Minusta VLCD-tuotteiden leviäminen yleisille laihdutusmarkkinoille alkuperäisen indikaation sijasta onkin ongelmallista lähinnä painonhallinnan orientaation kannalta. Siinä on taas yksi tapa lisää laihtua tavalla, joka oikeasti vie vain kauemmaksi siitä mitä pysyvä painonhallinta vaatii eli ei kitukuuria vaan uudenlaista ruokavaliota, jota saa syödä vapaasti.

Ja lisäksi voi todeta, että AINA kun laihdutaan niin hurjaa vauhtia kuin 1,5-2 kg viikossa - tyypillinen VLC laihdutusnopeus - niin menetetään paljon lihasmassaa. Tyypillinen tutkimustulos on, että VLCD-laihdutuksissa painonlaskusta vain noin 60 % on rasvakudosta - sinänsä jo huono, mutta huonompi siitä tulee jos/kun painon noustessa takaisin päin kuitenkin 75-90 % painonnoususta on rasvakudosta. Lopputuloksena tullaan samaan painoon, mutta silti enemmän rasvakudosta.

VLCD käyttöä voi verrata lähinnä vaikkapa kaalikeittodieettiin, jossa on mukana välttämättömät rasvahapot, proteiinia ja päivän vitamiinit. Jokainen tietää ettei kaalikeitto ratkaise paino-ongelmia, mutta silti jotkut valitsevat sen tavaksi saada äkkiä pari kiloa pois.