Uusimmassa Yhteishyvän mukana tulleessa Ruokamaailma-lehdykässä oli kyseisen keiton ohje. Tässä kun on itsellä projektina lisätä kasviksia ja kokeilla kaikkea uutta ja erilaista päädyin reseptiä kokeilemaan. Esikoinen (pian 6v) tykkäsi keitosta ja halusi lisääkin, kuopus suostui lusikallisen maistamaan ja tyytyi eilen lounaalla paahtoleipään.

Yksi  asia mikä jäi mietityttämään. Marketissa olisi ollut valmiiksi keitettyjä punajuuria juuri tuo 450g paketti, mutta ostin sitten raakoina irtomyynnistä. Että oliko se nyt sen arvoista, että sain suomalaista punajuurta itsekeittämällä- kun keittämiseen meni runsaasti aikaa ja tokihan sain hellan sotkettua niillä roiskeilla?!?!? Olisi ollut niin kätevää vain ottaa paketista ne valmiiksi keitetyt punajuuret ja aloittaa keiton tekeminen siitä suoraa...

Ja se, että kun kokeilee uusia reseptejä, niin järkevintä olisi AINA tehdä vain puoli annosta!!! Ettei mene hukkaan paljoa, jos kukaan ei tykkääkkään kyseisestä ruoasta.
Annos on nimittäin todella iso. En käsitä, miten tuossa muka lukee että kahdelle.. Keittoa tuli minulla ainakin runsaasti...

Tänään varmaan syödään päivällisellä tuota keittoa- raejuuston kera :p~

Päärynäinen punajuurikeitto:
2 annosta
Paloittele punajuuret. Kuori ja paloittele sipuli ja päärynä. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja päärynää öljyssä 5 minuuttia. Lisää punajuuripalat ja jatka muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää soija- tai kaurakerma, suola ja pippuri ja kuumenna keitto nopeasti.