30.5.2007 on tullut labrakokeiden tulokset:

Verensokeri oli 5.8 / raja-arvo on 6.1.
Kolesterolissa kokonaisarvo oli 4.5 / raja 5,
 hyvä kolesteroli oli 1,24/ pitää olla yli 1.
Triglyseridit 0.66 / pitää olla alle 2
ja huono oli tasan 3, mikä on se raja-arvo...

Ja nyt tältä syksyltä 10.11.2008:

fp-gluk 6.1 ( 4 - 6.1)

FP-KOL-LDL
fP-Kol-LDL: 3.0 (<3)
fP-Trigly 1.56 (<2)
fP-Kol-HDL 1.14 (>1)
fP-Kol 4.9 (<5)

Aloitin 21.10 terveyskeskuksen diabeteshoitajien vetämässä painonhallintaryhmässä. Tuolloin BMI oli 32,2 joka on merkittävää lihavuutta. Ryhmä tapaa syksyn aikana 8 kertaa ja alussa mietin tavoitteita. Olisin tyytyväinen jos nyt saisin elämäntapoja muutettua pysyvästi. Pieniä muutoksia olen tehnyt ruokailutottumuksiin. Leivälle en enää laita kuin juustoa TAI leikkelettä ja niitäkin vain yhden. Kävelen kotiimme neljänteen kerrokseen ainakin kerran päivässä raput ylös, muutoinkin liikun kävellen mahdolliset matkat. Painosta olisi toiveissa saada ensin se 10% pois. Ihanne tietty olisi normaalipaino! Mutta pienin askelin eteenpäin. Tällä hetkellä BMI on 31.3 joten jotain muutosta on painossa onneksi tapahtunut. :)

Diabeteshoitajat olivat laskeneet riittävän kalorimäärän päivälle, jota syömällä paino laskisi viikolla puoli kiloa. Minulla määrä on tällä hetkellä 1440 kcal. Nälkä ei saa olla, mutta valintoja pitää miettiä. Paljon olen lisännyt kasvisten määrää. Kaupan hyllyltä on tullut valittua aivan uusia tuotteita ja lapsetkin ovat päässeet maistelemaan uusia makuja.

Vanhoista tottumuksista pyrin jatkamaan karkkipäivää. Ja silloinkin karkkia tulisi ostaa itselle kohtuudella. Tuleva joulu ja suklaa ovat yksi riskitilanne syömisissäni. Niiden takia aloitin tämän julkisen ruokapäiväkirjan, tämä tavallaan kulkee koko ajan mukana ja tänne on helppo merkata syömiset. Vihko saattaa unohtua jonnekin...

Näistä lisää joskus. :)